Drugi dan jesenskih počitnic smo izkoristili za prijeten pohod do lokalnega sadjarja Petra Kraševca, ki našo šolo oskrbuje z okusnimi jabolki. Zjutraj se je pred šolo zbralo nekaj učencev, njihovih staršev in starih staršev. Pot nas je vodila iz Gabrovke, čez Roje, od koder smo se spustili v Moravče in nadaljevali naprej proti Gabrski Gori. Ob sadovnjaku sta nas pričakala sošolec Jaša in sadjar Peter. Predstavil nam je njihovo delo v sadovnjaku, posebnosti pri rokovanju z jabolki in letošnji pridelek. Okušali smo različne sorte jabolk: idared, breaburn, zlati delišes in se strinjali, da je vsak okus posebnost, ki jo je vredno preizkusiti.

Po zaključeni predstavitvi smo pot nadaljevali nazaj proti šoli in ves čas spremljali ter opazovali značilnosti jeseni v domačem okolju. Med potjo tudi ni manjkalo prijetnega klepeta s starejšimi udeleženci, ki so se nam pridružili na pohodu. Od njih smo mimogrede izvedeli marsikatero zanimivost iz njihovega otroštva..

V prijetnem vzdušju in lepem jesenskem vremenu je pot nazaj do šole hitro minila. Na ta način smo vsi udeleženci storili nekaj koristnega za svoje zdravje, spoznavali lokalne pridelke in na prijeten način izkoristili prednosti medgeneracijskega druženja.

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)