V petek, 5. februarja 2016, smo 4. šolsko uro posvetili slovenskemu kulturnemu prazniku. Prireditev smo seveda začeli s himno in se tako spomnili Franceta Prešerna, našega velikega pesnika. Slovenski kulturni praznik, 8. februar, je posvečen prav njemu in seveda tudi drugim umetnikom na različnih umetnostnih področjih. Prav tako vsem nam ostalim, ljubiteljem lepe besede, ljubiteljem umetnosti. Tudi tistim, ki morda to še niso, z željo, da bi postali.
V kulturnem programu so se predstavili učenci vseh razredov in tudi en oddelek našega vrtca, Metuljčki. Interpretirali so ljubezensko poezijo Bine Štampe Žmavc in Vinka Möderndorferja, tudi pesmi, ki govorijo o poeziji in pesniškem poklicu oz. poslanstvu. Osmošolci pa so se predstavili še s kratkim igranim prizorom z naslovom Julija iz Sonetnega venca. Vmes smo lahko prisluhnili dvema solistoma, in sicer Lei in Anžetu, zbor pa je zaključil s pesmijo Dan ljubezni. Solistično točko je dodal tudi učitelj glasbe Peter.
Povezovalka programa Anesa je prireditev strnila takole: »Poiščimo kdaj kakšno rimo, napišimo kdaj kakšno pesem, z rimo ali brez nje, saj je v vsakem izmed nas malo pesnika. Naredimo vsak dan nekaj lepega, zase in za druge, imejmo radi vse lepo, imejmo radi sebe in druge. In ne pozabimo:
Četudi ves svet
razprši se in mine,
za zmeraj ostane
rima tišine …«

(Skupno 338 obiskov, današnjih obiskov 1)