Marec je prav poseben mesec na OŠ Gabrovka – Dole. Pomlad je že pokazala prvo cvetje in dan je vse bolj svetal, mi pa smo pripravili že tradicionalni prireditvi v počastitev dneva žena in materinskega dne.

Učenci OŠ Gabrovka in POŠ Dole, naši najmlajši iz vseh oddelkov Vrtca Čebelica ter gostje so za oba večera, petek, 24. marca na Dolah in soboto, 25. marca v Gabrovki, pripravili pester program. Skozi recitacije, petje in ples so izpostavili, kako pomemben je pomen žensk v družbi in družini ter izrazili hvaležnost svojim mamicam za dar življenja, vso ljubezen in požrtvovalnost. Nastopajoči so prisotne nagovorili dvojno, z besedami ter žarom iskrenosti in topline.

Prireditev na Dolah je dopolnila pogostitev KS Dole in vesele melodije domače glasbene skupine Takoj. Hvala KUD Veno Taufer Dole pri Litiji, ker so prijazno odstopili prostor Farne dvorane v ta namen.

V Gabrovki pa smo že tradicionalno gostili MPZ KUD Fran Levstik Gabrovka, katerih glasovi vedno znova prijetno pobožajo naša ušesa, izdelki članic Društva podeželskih žena Gabrovka pa dodobra prebudijo brbončice. V preddverju šole so namreč pripravile razstavo drobnega peciva z naslovom Drobno je najboljše in ga namenile kot dobitke.

Po končanem programu je na obeh prireditvah sledil srečelov v organizaciji članov UO Šolskega sklada. Z izkupičkom srečk nam je uspelo zbrati 1.472,92 €. V celoti je namenjen Šolskemu skladu. Vsem, ki ste pomagali pri pridobivanju dobitkov za srečelov, jih prispevali in z nakupom srečke ali denarnim prispevkom darovali v šolski sklad, se najlepše zahvaljujemo.

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)