V sredo, 28. 03. 2018, je za učence 6. in 7. razredov matične in podružnične šole potekal 3. naravoslovni dan na temo Energija in ekologija.

Učenci na Dolah so dan začeli s pobiranjem smeti v okolici šole, ko pa so prispeli še sovrstniki iz matične šole v Gabrovki, so se skupaj z mentoricami odpravili na ogled podjetja za obnovo gum Rotal JV d.o.o., kjer so spoznali celoten proces obnove gume. Zahvaljujemo se gospodu Domnu Vrtačniku za prijazen sprejem, razlago ter prikaz njihove proizvodnje. Učenci so izvedeli marsikaj zanimivega, všeč pa jim je bilo predvsem to, da so dejansko lahko videli, kako izgleda sam postopek obnove gum.

Po ogledu so se odpravili v šolo na Dole pri Litiji, kjer so si učenci 6. razreda iz odpadnih plastenk izdelali svoj avtomobilček s pogonom na balon, učenci 7. razreda pa so se pogovarjali in odkrivali zanimivosti o ekologiji.

Po malici so se vsi preselili na matično šolo v Gabrovko, kjer je sledil ogled izobraževalne predstave NAPO Hrup je za ušesa strup v izvedbi dramskega igralca Aleša Kolarja. Nato pa so učenci nadaljevali z delom po razredih ter dokončali in predstavili svoje izdelke.

Dan je bil razgiban, učenci so se naučili in izvedeli marsikaj novega in se med seboj družili tako na podružnični kot tudi na matični šoli.

Nekaj utrinkov iz dneva dejavnosti si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji:

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1)