Letošnji šolski parlament je potekal na Podružnični šoli Dole. Predstavniki oddelkov od 4. do 9. razreda matične in podružnične šole so se zbrali v sredo, 12. 12. 2018, ob 10. uri. V uvodu sta jih pozdravila vodja POŠ Dole, Tadeja Jesenšek, in ravnatelj, Igor Hostnik, ter jim zaželela uspešno delo.

Najprej smo izvedli nekaj spoznavnih iger, sledila je predstavitev realizacije njihovih predlogov za izboljšanje dela na šoli, ki so jih podali na lanskem šolskem otroškem parlamentu. Med njimi je tudi akcija Učitelj za en dan, ki smo jo uspešno izpeljali na dan učiteljev.

V nadaljevanju so učenci predstavili dejavnosti za krepitev odnosov v razredu. Izvedli so skritega prijatelja, sošolcem pisali pohvale in pozitivne misli, igrali družabne igre med odmori, iskali pozitivne lastnosti sošolcev, okrepili sodelovanje v skupinah, iskali dejavnike, ki pozitivno ali negativno vplivajo na njihove odnose.

V odmoru so dolski učenci razkazali gabrovškim učencem prostore njihove šole.

Sledilo je delo v skupinah, kjer so razmišljali o predlogih za krepitev medsebojnih odnosov med mlajšimi in starejšimi učenci, med učenci in učitelji ter med učenci podružnične in matične šole.

Podali so številne dobre predloge, nekatere bomo poskušali uresničiti še v tem šolskem letu.

Na koncu so izvolili še predstavnike za občinski otroški parlament. Udeležili se ga bodo Zala Celestina, Miha Brinovec, Loti Zupančič in Nejc Kašič.

Barbara Težak, mentorica šolske skupnosti

(Skupno 706 obiskov, današnjih obiskov 1)