Tradicionalni jesenski pohod in plezanje na umetni plezalni steni pri CŠOD Čebelica na Čatežu je le ena od aktivnosti OŠ Gabrovka – Dole na področju varovanja zdravja, ki jih izvajamo v projektu Zdrave šole. V petek, 4. 10. 2019, se je v idealnem jesenskem vremenu odpravilo na pot rekordno število šolarjev (66), odraslih (20) in celo predšolskih otrok (3), ki so spremljali starejšega brata ali sestro.

Gibanje v naravi, klepet s prijatelji, premagovanje napora pri hoji in plezanju je še polepšala prisotnost staršev, starih staršev in prijateljev, ki so si prilagodili svoje delovne obveznosti  in se pridružili dejavnosti.

Plezalna inštruktorja Matej Mlakar in Damjan Volkar sta nam pomagala pri premagovanju začetniških težav pri plezanju na umetni plezalni steni ter posredovala koristne informacije o varnem plezanju. Kuharica Magda Resnik nam je s svojo prijaznostjo in dobrotami iz kuhinje izrekla posebno dobrodošlico. V Gabrovko smo se vrnili utrujeni, a zadovoljni, da smo del dneva preživeli skupaj.

Gozd ponuja številne možnosti za pristna doživetja v naravi. Aktivno preživljanje prostega časa s starši in prijatelji nas bogati, zato smo lahko zadovoljni, da smo si v  hitrem vsakodnevnem tempu in ob številnih obveznostih vzeli čas za druženje v naravi.

(Skupno 587 obiskov, današnjih obiskov 1)