V petek, 18. 6. 2021, je naša šola praznovala 30. rojstni dan. Obeležili smo ga s prireditvijo, ki je potekala na dvorišču naše šole. Prireditev je povezovala učiteljica Barbara Težak.

Najprej sta združena pevska zbora zapela slovensko himno. Goste sta pozdravila župan Franci Rokavec in poslanec Boris Doblekar, vrtčevska skupina Zmajčki, ki je tudi del naše šole, pa je zaplesala na pesem skupine Čuki Mravljice. Nadaljevali so učenci 1. in 2. razreda, ki so se jim na odru pridružili voditelji prireditve ob otvoritvi šole iz leta 1991.  Skupaj so nam odigrali prizorček o starem telefonu. Nato nas je pozdravila nekdanja vodja šole Jožica Vrtačnik, na odru pa se ji je pridružil tudi vnuk Luka.

Ker letos obeležujemo tudi 30 let naše države Slovenije, so nam naši tretješolci recitirali pesem Domovina, na klavirju pa jih je spremljala njihova sošolka Eva Bizjak. Nekaj besed nam je potem namenila še predsednica krajevne skupnosti Dole Irena Bostič. Nadaljevali so učenci 4. in 5. razreda, ki so nam predstavili šolske predmete izpred 30-ih let. Za njimi je na oder prišel še ravnatelj Igor Hostnik.

Vmes so prepevali učenci, člani dveh šolskih pevskih zborov, otroškega in mladinskega, na klavirju pa jih je spremljal Toni Povše. Naš vsestranski glasbenik je poskrbel tudi za uglasbitev nove himne PŠ Dole, ki je nastala ob tej priložnosti. Po govoru in napovedi vodje šole Tadeje Jesenšek so jo ob spremljavi Tonija na klavirju zapeli pevci obeh šolskih zborov.

Želimo si, da bi lansko leto prenovljena šolska stavba še dolgo služila svojemu namenu in da bi jo vsi, ki smo v njej vsak dan, imeli radi in zanjo dobro skrbeli.

 

 

 

 

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)