V petek, 19. 6. 2020, smo imeli na Dolah slovesno odprtje prenovljene šole. Šole, ki smo  se je veselili tako zaposleni kot tudi otroci. Saj smo po pouku na daljavo v času korona virusa  in prej gneči na Osnovni šoli Gabrovka, kjer smo bili skoraj leto dni, res komaj čakali, da se srečamo v novi šoli.  Vse skupaj se ni začelo najbolje, saj nam je nagajalo vreme. A mi smo vseeno vztrajali in želeli, da naša prireditev poteka zunaj, pred šolo. Res se nam je naša trma obrestovala, celo nagrajeni smo bili z najlepšo kuliso, ki jo je lahko ponudila narava. Nebo je bilo prelepih barv, pokazala pa se je celo mavrica.

Vse zbrane je pozdravila povezovalka prireditve, učiteljica Barbara Težak, nato pa je vse navzoče nagovoril minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Prireditev smo nadaljevali s himno v izvedbi združenih zborov Podružnične šole Dole, saj nam je na začetku zagodel škrat, tako kot pri vremenu.  Sledil je nastop naših najmlajših, vrtčevske skupine Zmajčki. Pokazali so nam, kaj se je dogajalo na našem podstrešju ob plesu na pesem Na podstrešju je ropot. Nato je vse zbrane pozdravil poslanec v Državnem zboru Boris Doblekar. Skozi prireditev smo nato spremljali odlomke iz dnevnikov učiteljic, ki so poučevale oziroma poučujejo na naši šoli.

Nato je nastopil dolski glasbenik, velik umetnik in športnik Toni Povše, na klavir je zaigral svojo avtorsko skladbo Dalmanca, ki jo je posvetil svojemu prijatelju Oliverju Dragojeviču. Sledil je nagovor župana, v katerem se je spomnil začetkov prenovljene šolske zgradbe in ljudi, ki so z njim sodelovali. Predsednica sveta Krajevne skupnosti Dole pri Litiji Irena Bostič pa je nato v svojem nagovoru povzela svoje doživljanje prenove.  Za njo je nastopil naš mladinski pevski zbor pod vodstvom učiteljice glasbe Anite Medvešek. Zapeli so pesem Ljubljanske ceste, za katero so malo priredili besedilo in nastali so Dolski griči.

Sledil je nagovor ravnatelja Osnovne šole Gabrovka – Dole Igorja Hostnika, v katerem je poudaril, koliko je potrebno vztrajanja in dela s strani ravnatelja pri takšnih projektih. Nato je svoje doživljanje prenavljanja šole predstavil predsednik sveta staršev Osnovne šole Gabrovka – Dole Borut Povše, ki se je res z vsem srcem zavzemal za prenovo. Sledila je še pripoved učenk 7. razreda, Julije in Zale, kako sta selitev in novo šolo doživljali onidve. Ob koncu se je vodja Podružnične šole Dole Tadeja Jesenšek zahvalila vsem, ki so kakorkoli prispevali k obnovi šole ter pripravi prireditve. Zbor je zaključil s pesmijo Naj bo lep ta dan, župan pa je vsem zbranim podaril še pozornosti krajevnih pridelovalcev.

Nadaljevali smo z ogledom šolskih prostorov ter odlično pogostitvijo, ki jo je s svojimi pomočniki pripravil Rok Povše. Upamo, da nam bo šola dolgo in dobro služila.

(Skupno 688 obiskov, današnjih obiskov 1)