Spoštovani starši.

Prosim, da to obvestilo preberete skupaj s svojim otrokom.

Po informacijah podanih na opoldanski novinarski konferenci, je pričakovati, da bodo od ponedeljka dalje (predvidoma do 29. 3. 2020) zaprti šole in vrtci po vsej Sloveniji. Podrobnejših navodil s strani ministrstva še nismo dobili. Takoj, ko bo znano več o tem ukrepu, vas bomo o tem obvestili.

Jutri bodo javni zavodi še delovali (vrtec in šola) kot običajno. Izvedli pa smo dodatne ukrepe, ki naj bi zmanjšali možnosti za prenos virusa, v kolikor bi bil med nami okuženi in tega še sam ne bi vedel.

Za jutrišnji dan smo predvideli, da bomo dali učencem natančna navodila za delo v naslednjih dveh tednih, tako da bodo lažje premostili izpad pouka. V kolikor bo možno (odvisno od navodil ministrstva), bomo pripravili možnost izvajanja pouka na daljavo. Jutri bodo učenci odnesli domov vse učbenike, delovne zvezke, zvezke, copate in športno opremo. V času, ko bo šola zaprta, bodo namreč lahko po navodilih učiteljev del snovi predelali sami. V kolikor vaš otrok jutri ne bo prišel v šolo, se poskušajte dogovoriti, da pride po te stvari nekdo drug.

Spremljajte našo spletno stran, na kateri vas bomo sproti obveščali. Informacije s te strani posredujte tudi drugim staršem, če veste, da nimajo možnosti uporabe interneta.

Prepričan sem, da bomo obvladali problem, pred katerim smo. Ravnajte razumsko in zaščitite sebe ter svoje bližnje. Nekaj povezav za pomoč:

https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-preprecevanje-okuzb-dihal-in-drugih-podobnih-obolenj-v-vrtcihsolah

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Lep pozdrav

Igor Hostnik, ravnatelj

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)