Spoštovani starši, drage učenke in dragi učenci!

V preteklih dneh smo se uspešno prilagodili novi situaciji in spremenili način življenja, učenja in dela. Prilagodili smo odnose z ljudmi, ki so nam dragi. Prilagodili smo dejavnosti in interese, ki smo se jim radi posvečali. Prav vsak, najmlajši in najstarejši, je pomemben pri skrbi za osebno zdravje, zdravje najbližjih in najdražjih oseb ter zdravje ljudi v skupnosti. Zahvaljujem se vam za potrpežljivost in sodelovanje pri prehodu na izobraževanje na daljavo.

Trenutna situacija zahteva disciplino in potrpežljivost. A le s skupnim prizadevanjem in vztrajanjem nam bo uspelo, da bomo po določenem času lahko ponovno obiskali stare starše, sorodnike in prijatelje. Da boste, učenke in učenci, s sošolci spet lahko sedli v šolske klopi in delili znanje, ki ga boste pridobili s samostojnim učenjem, ter si pripovedovali najzanimivejše zgodbe iz samoizolacije.

Znanstveniki se trudijo, da bi odkrili čim več o novem koronavirusu in izumili cepivo. Zdravniki in ostali zaposleni v zdravstvu skrbijo za vse, ki potrebujejo njihovo pomoč. Mnogi drugi se trudijo, da življenje teče dalje, ter prispevajo k temu, da je lahko veliko otrok in odraslih na varnem in se ne izpostavljajo možnostim okužbe.

V slovenskih zdravstvenih domovih, domovih za ostarele in bolnišnicah se za življenja mnogih trudijo tudi naši bivši učenci, tudi starši naših otrok, za kar smo jim hvaležni. Zaupati moramo v njihovo znanje in natančno upoštevati priporočila za preprečevanje širjenja bolezni.

Hkrati pa so danes med nami učenci, ki bodo v prihodnosti opravljali različne poklice in s svojim znanjem prispevali k boljšemu in lepšemu življenju vseh članov družbe.

Učitelji in delavci v šoli smo ponosni na naše učence. Vemo, da iz majhnega zraste veliko. Vemo, da to, kar počnemo danes, vpliva na prihodnost.

Želim vam zdravja, da se boste lahko vsak dan naučili nekaj novega, odkrili nekaj neznanega in doživeli nekaj lepega.

Kadar pa potrebujete pogovor, si poiščite sogovornika. Najbliže so vam seveda vaši družinski člani, pišete lahko tudi na e-naslov maja.plazar@guest.arnes.si ali pa pokličete na tel. št. 051 34 99 37.

Da, iz majhnega zraste veliko!

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)