Spoštovani starši in učenci,
obveščamo vas, da je Vlada RS včeraj, v sredo 20. 1. 2021 sprejela nov “Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih”. V naši regiji bo od torka, 26. 1. 2021 vzgojno-izobraževalno delo za učence od 1. do vključno 3. razreda potekalo v prostorih šole. Za učence od 4. do 9. razreda dalje bo pouk še vedno potekal na daljavo. Pouk bo potekal v šoli po modelu C, ki po odloku velja izključno za učenke/učence od 1. do vključno 3. razreda v osnovnih šolah, ki spadajo v regije z boljšo epidemiološko sliko.

Pouk bo organiziran v skupinah – oddelkih, ki bodo predstavljali »mehurčke«. Dejavnosti obveznega in razširjenega programa se bodo izvajale znotraj iste skupine (oddelka) v istem prostoru. Oddelki ne bodo prehajali  iz prostora v prostor, v kolikor ne bo nujno potrebno in se ne bo združeval. Izvajajo se bodo le tiste dejavnosti razširjenega programa, ki se lahko izvajajo v okviru iste skupine (oddelka). Tudi individualna in skupinska učna pomoč ter dodatna strokovna pomoč, za učenke/učence od 1. do vključno 3. razreda se bo izvajala v šoli ob upoštevanju vseh higienskih ukrepov.

Prevozi bodo potekali po prilagojenih voznih redih.

Prilagojeni vozni redi:

Ves čas bo potrebno upoštevati higienska ukrepe in priporočila NIJZ.

Pripravili smo strnjana navodila in protokol, ki bo veljal na zavodu (Protokol).

Upoštevati vse pogoje, ukrepe in priporočila, bo precejšen organizacijski zalogaj. Na vsak način moramo zagotoviti, da učenci pridejo v šolo čim kasneje in odidejo čim prej. Le tako je možno zmanjšati možnost in potrebo po mešanju in združevanju skupin otrok.

Za pripravo organizacije potrebujemo podatke, ki jih posredujete preko naslednje  povezave. (Razredniki so vam povezavo do istega obrazca že posredovali.)

Prosimo vas, da spremljate spletne strani, preko katerih vas bomo sproti obveščali.

Lep pozdrav

Igor Hostnik, ravnatelj

 

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)