Debeli rtič, 28. 10. 2022

Kje smo ostali včeraj? Saj res, napovedali smo ogled parka. Naša nastanitev je obdana z zelenjem in moramo priznati, da so nekatera drevesa in grmički precej različni od tistih, ki jih imamo v domačih logih. Spoznali smo črni hrast, cedro, murvo, mandelj. Bodičasta lepotica agava zacveti le enkrat v življenju in umre. Na zeliščni gredici smo lahko povonjali, kako dišijo rožmarin, žajbelj, navadna mirta, citronka … Izvedeli smo, da je gingko pravzaprav iglavec in da pod črnih hrastom radi uspevajo tartufi.

Sonce je bilo prijetno toplo. Najpogumnejši so si privoščili kopanje v morju. Nikar ne mislite, da so v vodo lezli počasi in tresoč se! Nikakor pa se ni nikomur mudilo ven, a smo morali na kosilo. Po popoldanskem plavanju smo se zadrževali v okolici hotela. Ena skupina je z gospo, ki nam je dopoldne pokazala mediteranske rastline, uživala v multisenzornem raziskovanju, druga se je zabavala na igriščih in igralih, nato sta se skupini zamenjali. Ujeli smo prekrasen sončni zahod. Medtem so komarji ujeli nas …

Popoldne smo bili obveščeni, da je bil najden skriti potnik. Učenci so bili preko sporočil na oglasni deski obveščeni o poteku preiskave oz. ugotavljanja identifikacije. Po večerji smo ga predstavili učencem, ki so se prijavili, da ga pospremijo do obale. Šekica Buca se vsem, ki so jo prijazno sprejeli, iz srca zahvaljuje.

Na zaključnem večeru so učenci prejeli zaslužene diplome za plavalne dosežke. Učitelji plavanja so zelo pohvalili osebne napredke vseh učencev. Skupina učenk iz 6G je svojim trem sošolcem, rojenim oktobra, pripravila presenečenje: ob spremljavi ukulele so zapele Vse najboljše in jim izročile ročno izdelane voščilnice. Vodja šole v naravi je učencem razdelila liste s prošnjo, da do jutra nanje zapišejo, kaj jim je bilo v šoli v naravi všeč, kaj pa bi po njihovem mnenju lahko bilo drugače.

Trenutno so učenci na plavanju. Ob 10.30, po dopoldanski malici, se bomo vkrcali na avtobus. Na obrobju Kopra nas čaka ogled Škocjanskega zatoka. Na Ravbarkomandi načrtujemo postanek za še en prigrizek in stranišče.

V preteklih dneh je nastalo več fotografij, kot smo jih objavili. Ko jih zberemo z vseh naprav in jih pregledamo, bomo slike naložili v spletne učilnice učencev.

 

(Skupno 413 obiskov, današnjih obiskov 1)