»Izbiraj svoje misli, saj postanejo besede, izbiraj besede, saj postanejo dejanja, skrbno izbiraj svoja dejanja, saj postanejo navade, pazi na navade, saj postanejo tvoj karakter. Skrbi za svoj karakter, saj zaznamuje tvojo usodo.«

V torek, 1. 12. 2015, smo organizirali 1. naravoslovni dan v OŠ Gabrovka.

Teme so bile naslednje:

Učenci 6. razreda POŠ Dole in OŠ Gabrovka so imeli ključni temi energija in odraščanje.  Spoznali so, koliko energije se skriva v arašidu, vire energije, energetsko vrednost hranil … pri temi odraščanje pa so izvedeli stvari, ki jih v tem obdobju že zanimajo – spremembe telesa in pojave v povezavi s temi spremembami.

Učenci 7. razreda POŠ Dole in OŠ Gabrovka so se pogovarjali o pozitivni samopodobi in stresu, tehnikah obvladovanja stresa in o boleznih, ki so tudi povezane s stresom – sladkorno boleznijo. O slednji že veliko vedo, saj se nekateri učenci tudi redno udeležujejo tekmovanj v znanju o sladkorni bolezni, določene stvari pa so tokrat ponovili, obnovili in se tudi na novo naučili.

Učenci 8. razreda POŠ Dole in OŠ Gabrovka  so obravnavali  tematiko odraščanja – spoznali so fiziologijo spolnih organov, se pogovorili o spolno prenosljivih boleznih in vrstah kontracepcije, ljubezni, spolnosti in medosebnih odnosih.

Učenci 9. razreda POŠ Dole in OŠ Gabrovka so se pogovarjali o pasteh življenja (s pomočjo policista so se pogovorili o  drogah in alkoholu ter kasneje tudi o kajenju; prav tako so obnovili znanje o spolno prenosljivih boleznih in oblikah kontracepcije.

Pri naravoslovnem dnevu so sodelovali  poleg učiteljev obeh šol tudi policist PP Litija g. Andrej Hrup in medicinski sestri ga. Lidija Jeršin in ga. Petra Anžel Lara iz ZD Litija.

Dan je bil drugačen, pester in poučen ter dobra  popotnica za življenje vsem učencem.

»Happiness is by choice not by chance.«

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)