V torek, 23. 10. 2018, so imeli učenci od 6. do 9. razreda OŠ Gabrovka – Dole kulturni dan na temo otroškega parlamenta. Letos so obravnavali medsebojne odnose – teh so se dotaknili v obliki delavnic ter v okviru filmske vzgoje.

Za nekatere skupine učencev so delavnice pripravili učitelji šole, pri drugih pa so nam pomagali tudi zunanji izvajalci. Društvo Humanitas je izvedlo delavnico Križišča kultur, kjer so učenci 8. razreda (ter 6. in 7. razreda POŠ Dole) spoznavali kulturni prispevek oseb z migrantsko izkušnjo in njihov pozitiven vpliv na okolje. Svojo življenjsko zgodbo jim je predstavila Anwar iz Palestine. Učenci 9. razreda pa so o medsebojnih odnosih razmišljali v debati, ki so jo pod vodstvom mentorja debatnega krožka Gimnazije Litija, Jerneja Podgornika, izpeljale naše bivše učenke Ana Zidar, Taja Kraševec in Petra Mejaš. Za sodelovanje se vsem najlepše zahvaljujemo.

Kulturni dan je bil le uvod priprave na šolski parlament, na katerem bodo učenci predstavili konkretno aktivnost za krepitev medsebojnih odnosov v razredu in na šoli.

Barbara Težak

(Skupno 432 obiskov, današnjih obiskov 1)