17.11. smo na naši šoli obeležili dan slovenske hrane in imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci 9.razreda smo pripravili krajši kulturni program. Po zajtrku pa smo imeli učenci 7. in 9. razreda naravoslovni dan.

Osrednja tema letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka je kruh. Živila za zajtrk so nam prispeval: črni kruh pekarna Optima Šentrupert, med Čebelarstvo Jevšovar, jabolka Geaprodukt in maslo Ljubljanske mlekarne. Mleko nam je daroval Zdenko Pivec.

Učenci 9. razreda smo v prvi polovici naravoslovnega dne pekli pletenice. V drugi polovici pa smo si ogledali kmetijo Vresk iz Berinjeka. Predstavili so nam potek pridelave mesnih izdelkov, poskusili smo nekaj njihovih pridelkov in se sprehodili po kmetiji.

Učenci 7. razreda pa so kuhali telečjo obaro z ajdovimi žganci za celo šolo.

Dan je bil zanimiv in poučen.

Larisa Rozman

 

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)