V nedeljo, 7. 2. 2016, smo na POŠ Dole v sodelovanju s KUD Venčeslav Taufer pripravili prireditev ob osrednjem slovenskem kulturnem prazniku z naslovom »Z ljubeznijo do kulture in umetnosti«. Osrednja gostja prireditve je bila japonska slikarka, Keiko Miyazaki Vahčič.

Prireditev smo slovesno pričeli s slovensko himno, ki jo je zapel ŽPZ Zarja pod vodstvom Diega Barria Rossa. Na prireditvi so poleg ŽPZ Zarja sodelovali otroci iz vrtca Čebelica (skupina Zmajčki), učenci POŠ Dole in pevska skupna Izgnanci. Pogovor z osrednjo gostjo prireditve je vodila gospa Jožica Vrtačnik. Japonska slikarka, gospa Keiko Miyazaki Vahčič, ki že nekaj let živi v Sloveniji in odlično govori slovenski jezik, je obiskovalce navdušila s svojo duhovitostjo in odprtostjo. Predstavila je svojo domovino, umetniško ustvarjanje, družino in način življenja na Japonskem. Naučila nas je tudi nekaj japonskih besed. Na ogled je prinesla nekaj svojih umetniških del, ki so si jih obiskovalci lahko ogledali po končani prireditvi.

Poleg pogovora z gostjo je program vključeval recitacije Prešernovih in Pavčkove pesmi, kratki dramatizaciji in zborovsko petje, z igranjem na instrument pa so nam svoj glasbeni talent prikazale učenke Eva Lavrič, Tara Povše in Lilly Povše. Prireditev je s povabilom na ogled nove predstave dramske skupine Čista petka zaključila Tina Hribar v vlogi neandertalke.

Barbara Težak

(Skupno 397 obiskov, današnjih obiskov 1)