V petek, 11. 3. 2016, so učenci Podružnične šole Dole pri Litiji pripravili prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu.  Farno dvorano so prav do zadnjega kotička napolnile mamice, babice, tete in  ostale krajanke. Nastopajoči so se dobro pripravili na svoj nastop. Predvsem otroci iz vrtca in mlajši učenci so nestrpno pričakovali, da se predstavijo. Uživali smo v otroških recitacijah o mamicah, dramatizacijah, skeču in ob petju treh zborov, ki delujejo na naši šoli. Poslušali smo zvoke flavte, klaviature in harmonike. S svojimi nastopi smo si želeli ogreti srca vseh prisotnih. Prepričana sem, da nam je uspelo.

Večer je bil tudi dobrodelen. Člani upravnega odbora šolskega sklada so s pomočjo staršev in krajanov, ki so darovali dobitke in sodelovali pri pridobivanju le-teh, pripravili srečelov. S prodanimi srečkami in prostovoljnimi prispevki smo obogatili šolski sklad. Tako bomo lahko vsaki družini pomagali pri kritju stroškov dejavnosti, ki jih organiziramo v šoli in vrtcu.

Po končani prireditvi je sledila pogostitev za učence in krajane, ki jo je pripravila krajevna skupnost. Območno združenje Rdečega križa Litija in Krajevna organizacija Rdečega križa Dole sta vse nastopajoče nagradila s sladkim presenečenjem, za kar se jim najlepše zahvaljujem.

(Skupno 281 obiskov, današnjih obiskov 1)