Poznate kakšno gabrovško kulinarično specialiteto?

Pri izbirnem predmetu Turistična vzgoja smo se učili o pomenu kulinarike v turizmu, zato smo razmišljali, kaj bi lahko postala gabrovška kulinarična turistična atrakcija. Ker je Gabrovka od nekdaj znana po svojem sadjarstvu, smo se se odločili vključiti domača jabolka v dobro sladico. Na pomoč nam je priskočila naša izkušena kuharica Natalija, ki nam je pomagala pri izbiri recepta ter pripravi sladice.

Spretne roke naših treh učencev – Taje, Timoteja in Janeza – so hitro pripravile vse potrebne sestavine. Kmalu so se v gospodinjski učilnici razširile krasne vonjave. Košček pite so učenci še dekorirali in nato z užitkom pojedli. V pogovoru sta se oblikovala dva predloga za poimenovanje naše sladice: gabrovška polna pita in gabrovška rezina. Sami presodite, kateri bi bil bolj privlačen za turiste. Sedaj pa nam manjka samo še oglaševanje, lokal, oprema, registracija dejavnosti … Uf, veliko dela je še pred nami, da naša turistična ideja uspe!

Besedilo: Barbara Težak

Fotografije: Rosana Resnik

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)