V nedeljo, 12. 02. 2017, smo se ob 10. uri zbrali v večnamenski dvorani podružnične osnovne šole Dole pri Litiji, kjer smo se v sodelovanjui s KUD Venčeslav Taufer iz Dol pri Litiji z nastopi učencev in otrok iz vrtca ter skozi pogovor z gostom spomnili na slovenski kulturni praznik, ki smo ga praznovali 8. februar ter na vse umetnike, ki nam s svojo umetnostjo bogatijo življenje.

Mlajši učenci ter otroci iz vrtca so nam z glasbo, plesom in recitacijami približali del kulture iz njihovega vrtčevskega in šolskega vsakdana, v krajšem videoposnetku, ki je nastal izpod rok starejših učencev pa smo videli, kaj učenci naše šole razumejo pod pojmoma pesnik in kultura.

Osrednji gost prireditve je bil glasbenik in športnik, domačin Toni Povše, evropski podprvak v katah posamezno, ki nam je skozi pogovor predstavil svojo poklicno in življenjsko pot ter nam s pomočjo svoje družine zaigral tudi svojo glasbeno priredbo. Kar nekaj življenjskih modrosti in nasvetov, tudi o vsakdanji uporabi karateja, smo izvedeli skozi pogovor z njim.

Poslovili smo se ob klavirskem nastopu učenke naše šole, ki je pred kratkim prav tako dosegla 2. mesto na mednarodnem tekmovanju.

Naj se vsaj delček kulture, ki smo jo doživeli v nedeljo, naseli v nas ter iz nas izvabi tisto najboljše, da bomo vsi skupaj lahko soustvarjali kulturo in umetnost tudi ob majhnih dejanjih našega vsakdana.

Nataša Cerovšek

Nekaj utrinkov iz prireditve pa si oglejte na spodnjih fotografijah.

(Skupno 626 obiskov, današnjih obiskov 1)