V torek, 13. 6. 2017, je v Mariboru potekala velika glasbena prireditev – Zborovski BUM 2017, ki smo se ga udeležili tudi pevke in pevci naše osnovne šole, ki obiskujemo interesno dejavnost – mladinski pevski zbor. To smo učenci od 5. do 9. razreda. Z nami so šle učiteljice Tadeja Jesenšek, Metka Lorger, Nataša Zupančič ter prostovoljka Dora.

Ob 9. uri smo odšli na avtobus, ki nas je odpeljal v Litijo na železniško postajo. Od tam smo se z vlakom odpeljali do Maribora. Ko smo prispeli na železniško postajo, nas je peš pot po mariborskih ulicah vodila do Stadiona Ljudski vrt. V Ljudskem vrtu smo se počasi zbirali pevke in pevci iz 182 šol iz cele Slovenije. Razdelili smo se v skupini prvega in drugega glasu ločeno. 1. glas je odšel z učiteljicama Tadejo Jesenšek in Natašo Zupančič. Učenci, ki pojemo v 2. glasu, pa smo odšli z učiteljico Metko Lorger in prostovoljko Doro. Ko smo se posedli po tribunah, smo se še malo pogovarjali, okrepčali, nato pa začeli vajo z dirigentom Simonom Krečičem, korepetitorjem in solisti, kasneje pa še generalko s Simfoničnim orkestrom SNG Maribor.

   Ob 17.00 se je pričel težko pričakovani koncert, na katerega je prišel tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Poleg nas sta nastopila tudi duo WildArt (Timotej na violini, Lenart na violončelu). Velika priložnost in zadovoljstvo nam je bilo prepevati v tako množičnem zboru. Po podatkih nas je bilo okoli 5510 pevk in pevcev ter 513 učiteljev. Po 18. uri, ko je bilo koncerta konec, smo se odpravili še na sladoled in nato na vlak.

V Gabrovko smo se vrnili ob 21.30. Imeli smo se zelo dobro, zelo smo se zabavali in uživali v skupnem hobiju vsaj 5500 mladih cele Slovenije: v petju.

Termini za ogled TV posnetka na televiziji so

  1. TV Maribor – 25. 6. 2017 ob 11.00 in ob 17.00
  2. TV Slovenija 2 – 1. 7. 2017 ob 10.00

Pia Utenkar, učenka 8. razreda OŠ Gabrovka – Dole

(Skupno 561 obiskov, današnjih obiskov 1)