Petek, 1. september, je bil za vse šolarje poseben dan, saj se je pričelo novo šolsko leto, polno načrtov, izzivov, pričakovanj in želja. Ta dan je bil še posebej pomemben za vse tiste starše in njihove otroke, ki so šolski prag prestopili prvič.

Podružnično šolo Dole bo v tem šolskem letu obiskovalo 66 učencev. Pouk bo potekal v štirih kombiniranih oddelkih in enem čistem oddelku 1. razreda.

Na prvi šolski dan smo se učenci in učitelji zbrali v jedilnici. Učenci 2. razreda so recitirali pesem Srečo smo našli in nam sporočili, da se sreča skriva v naših srcih, le poiskati jo moramo in jo nositi s seboj skozi celo šolsko leto. Maša, Nastja in Neža iz 4. razreda so recitirale pesem o prvošolcu Martinu. Zaigrala je tudi harmonika. Nik iz 6. razreda je s poskočno pesmijo poskrbel, da je bil prvi šolski dan nepozaben za vse nas.

Še posebej smo bili na podružnični šoli veseli devetih prvošolcev. Toplo dobrodošlico jim je zaželel ravnatelj osnovne šole Gabrovka – Dole g. Igor Hostnik. Učenci podružnice so se potrudili in jim s kratkim programom polepšali prvi šolski dan.

Prvošolcem in vsem ostalim učencem šole želim, da bi v novem šolskem letu v spodbudnem učnem okolju pridobili čim več znanja in izkušenj.

Za varno pot v šolo je kar tri dni skrbel predstavnik Društva upokojencev Dole g. Martin Željko. V  imenu vseh učencev in učiteljev podružnice se mu iskreno zahvaljujemo.

 

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)