V torek, 24. 10. 2017, so imeli učenci 6. do 9. razreda matične in podružnične šole kulturni dan na temo otroškega parlamenta, ki je v letošnjem šolskem letu Šolstvo in šolski sistem.

Kaj vam pride na misel ob besedi šola? Učenje, ocene, izobrazba? Seveda so vse to navedli tudi učenci 6. in 7. razreda v uvodni dejavnosti. Kasneje so dodali še druženje, sodelovanje, medsebojno pomoč, prijateljstvo, solidarnost… Vse pomembne vrednote, ki se privzgojijo tudi v šoli. Učenci so v nadaljevanju spoznavali šolanje v drugih delih sveta in iskali primerjave z našim šolskim sistemom.

Učenci 8. in 9. razredov pa so preko debate, ki jo je vodil mentor debatnega kluba Gimnazije Litija Jernej Podgornik s pomočjo nekdanjih učenk naše šole Taje Kraševec in Ane Zidar, razmišljali o trditvi Učenci naj bi sodelovali pri oblikovanju učnega načrta. Razvila se je zanimiva razprava.

Sledil je ogled filma, ki je ponujal dodatne iztočnice za pogovor o šolanju. Razmišljanje o šolstvu in šolskem sistemu bodo predstavniki razredov predstavili na šolskem otroškem parlamentu, ki bo 4. decembra 2017.

Barbara Težak

(Skupno 290 obiskov, današnjih obiskov 1)