TEHNIŠKI DAN VARNO NA SPLETU

V četrtek, 19. septembra 2019, smo imeli vsi učenci od 6. do 9. razreda obeh šol prvi tehniški dan. Na šolo je prišla predavateljica s centra za varnejši internet Safe.si.

Učenci 6. razreda so se naučili aktivirali Arnesovo spletno pošto, urejali svoja gesla, učili so se izdelovati PP, pošiljati e-sporočila ter izdelovali plakate na temo, kako varno uporabljati tehnologijo ter imeli predavanje SAFE.SI.

V 7. razredu so se učili, kako lahko izbrišemo račun iz različnih aplikacij, kako ustvarijo varna gesla, skupaj z 8. razredom pa so imeli delavnice projekta NEON Varno brez nasilja. Njihov osnovi namen je prispevati h krepitvi  dejavnikov za zaščito otrok in mladostnikov pred spolnim nasiljem in nasiljem nad vrstniki. Po tem pa so imeli še predavanje SAFE.SI, ki temelji na varni rabi interneta in novih tehnologij.

8. razred se je naučil, kako se lahko najbolje zavarujemo na internetu, izdelovali so plakate in pravila uporabe računalniške učilnice, kasneje pa so imeli predavanje SAFE.SI.

Učenci 9. razreda pa so na začetku ustvarjali likovne izdelke na temo nevarnosti na spletu, po malici pa so imeli dvourno predavanje SAFE.SI, na katerem so se naučili deset pravil varne uporabe interneta:

  1. Ne pošiljam neprimernih fotografij.
  2. Ne povem gesla nikomur.
  3. Ne pretiravam z uporabo interneta.
  4. Prijazen sem do drugih uporabnikov interneta.
  5. Prek spletne kamere se pogovarjam le z znanci.
  6. Ne srečujem se z neznanci iz interneta.
  7. Pri klepetanju uporabljamo svoj vzdevek ne imena.
  8. Zaupamo se staršem ali pokličemo na Tom telefon.
  9. Blokiramo nezaželene stike.
  10. Spoštujemo lastnino drugih na internetu.

Učenci 9. razreda (Zala, Pavel, Gal in Tevž)

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)