V torek, 10. 11. 2020, so imeli učenci od 6. do 9. razreda naravoslovni dan prehrana. Osrednja tema je bila SLOVENSKA HRANA, saj smo dan dejavnosti izvedli pred dvema slovenskima praznikoma, ki sta posvečena hrani – dan pred martinovim in deset dni pred dnevom slovenske hrane.

Učenci so spoznali prednosti slovenske hrane in pomen lokalne samooskrbe za ohranjanje tradicije in podeželja. Izvedeli so, da je slovenska hrana vedno bolj prepoznana tudi v tujini in da je naša država pridobila naziv Evropska gastronomska regija 2021.

Učenci 6. razredov so nato poiskali recepte svojih babic. Sedmošolci so podrobneje raziskali gastronomske značilnosti posameznih slovenskih pokrajin. Osmošolci so odkrivali, katera so slovenska superživila. Devetošolci so pripravili letake, s katerimi nam sporočajo: lokalno je boljše, ne mečimo hrane stran in si, kar ješ:

 

Vsi učenci so za svojo družino skuhali kosilo. Ker je bil poudarek na lokalno pridelani hrani, so učenci tudi za kosilo pripravljali slovenske jedi. Hvala vsem staršem, ki ste učencem pomagali pri pripravi kosila in tako omogočili, da smo lahko izvedli naravoslovni dan na daljavo.

(Skupno 827 obiskov, današnjih obiskov 1)