V torek, 9. februarja 2021, se bomo učenci in učitelji OŠ Gabrovka-Dole pridružili učencem in učiteljem iz drugih 241 osnovnih in srednjih šol ter drugih izobraževalnih zavodov, ki bodo obeležili Dan varne rabe interneta.

Vsi učenci od 4. do 9. razreda si bodo ogledali brezplačno spletno interaktivno predstavo za osnovnošolce Dobro počutje in internet. S temami varnosti na internetu pa se bomo ukvarjali tudi na tehniških dnevih, pri urah računalništva, pri razrednih urah in še kje.

Letošnji dan varne rabe interneta, ki bo 9. februarja, na Safe.si posvečajo temi dobrega počutja pri uporabi interneta. Tehnologija naj bi nam marsikaj olajšala, nam življenje izboljšala, ne pa da nas moti in odvrača od njega, slabša naše zdravje in nas oddaljuje od odnosov z bližnjimi. Kako torej tehnologije uporabljati na način, da pozitivno prispevajo k našemu splošnemu fizičnemu in psihičnemu dobremu počutju in zdravju? Kako lahko pri uporabi sami pazimo in skrbimo za svoje mentalno, fizično in emocionalno zdravje in tudi za dobrobit drugih, internet uporabljamo na način, ki je udoben, varen, nas zadovoljuje in izpolnjuje? Kje je zame idealno ravnotežje med koristmi in slabimi vplivi, ki jih imam od uporabe tehnologije? Je moč tehnologije uporabljati na človeku ter njegovemu zdravju in počutju prijazen način, da nam služi in nam pomaga pri doseganju lastnih ciljev, namesto da nas pri tem moti, prekinja in ovira ter slabša naše počutje in odnose?

Več o dnevu varne rabe interneta lahko najdete na https://safe.si/dan-varne-rabe-interneta/dan-varne-rabe-interneta-9-2-2021

Priporočamo pa vam tudi ogled spletne strani https://safe.si/, kjer lahko najdete odgovore na marsikatero vprašanje ter mnogo namigov za varno delo na internetu. Mlajšim učencem pa priporočamo ogled spletne strani o varni uporabi interneta za mlajše https://otroci.safe.si/.

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)