V tednu otroka, in sicer v petek, 7. 10. 2022, smo se podali na tradicionalni jesenski pohod iz Gabrovke na Čatež in plezanje na umetni plezalni steni pri CŠOD Čebelica. Aktivnosti so se udeležili učenci z Dol in iz Gabrovke.

Učitelja Matej Mlakar in Damjan Volkar sta nas prijazno sprejela, nam  pomagala pri premagovanju začetniških težav pri plezanju na umetni plezalni steni ter potrpežljivo spodbujala pri premagovanju strahu pred višino in strmo steno.

Gibanje v naravi, klepet s prijatelji, premagovanje napora pri hoji in plezanju je polepšala tudi prisotnost staršev in starih staršev, ki so si dnevne obveznosti prilagodili in se pridružili dejavnosti. V Gabrovko smo se vrnili zadovoljni, da smo del dneva preživeli skupaj. Brez večjih težav smo opravili 14 km dolgo pot, otroci pa so odrasle prekašali v pogumu pri premagovanju strahu pred višino in v spretnostih plezanja.

Gozd ponuja številne možnosti za pristna doživetja v naravi. Aktivno preživljanje prostega časa s starši in prijatelji pa nas bogati in osrečuje, kar smo lahko opazili v veselem razpoloženju in iskricah  v očeh otrok ter odraslih.

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)