»Izbiraj svoje misli,
saj postanejo besede,
izbiraj besede,
saj postanejo dejanja,
skrbno izbiraj svoja dejanja,
saj postanejo navade,
pazi na navade,
saj postanejo tvoj karakter.
Skrbi za svoj karakter,
saj zaznamuje tvojo usodo.«

 V torek, 9.12.2014, smo organizirali 1. naravoslovni dan v OŠ Gabrovka.

Teme so bile naslednje:

Učenci 5. , 6. ter 7. razreda POŠ Dole in OŠ Gabrovka – ENERGIJA, PREHRANA IN GIBANJE: Spoznali in računali so koliko energije potrebujejo naše mišice za določeno delo in slednje tudi preverili v telovadnici. Pogovorili so se o šolski prehrani in zdravem načinu življenja. Učenci 7. razreda pa so preverili koliko energije je v arašidu ter izračunali energetsko vrednost zdravega in priljubljenega obroka. S sodelovanjem dveh gostij, smo se dotaknili tudi sladkorne bolezni, kjer je ura kar prehitro minila.

Učenci 8. razreda POŠ Dole in OŠ Gabrovka – ODRAŠČANJE (spoznali so fiziologijo spolnih organov, se pogovorili o spolno prenosljivih boleznih in vrstah kontracepcije ter ljubezni in spolnosti)

Učenci 9. razreda POŠ Dole in OŠ Gabrovka – PASTI ŽIVLJENJA (s pomočjo policista so se pogovorili o pasteh življenja kot so droge in alkohol ter kasneje tekom dneva tudi o kajenju; prav tako so obnovili spolno prenosljive bolezni in oblike kontracepcije).

Pri naravoslovnem dnevu sta sodelovala poleg učiteljev obeh šol tudi policist PP Litija g. Andrej Hrup in medicinska sestra ga. Lidija Jeršin iz ZD Litija.

Dan je bil drugačen, pester in poučen ter dobra popotnica za življenje vsem učencem…

Vodja ND: Manja Vidmar

                                 Happiness is by choice not by chance«,

 

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)