Spet je tu september in čas, ko se zopet odprejo šolska vrata. Letos našo podružnično šolo Dole obiskuje 59 učencev. Pouk poteka v štirih kombiniranih oddelkih in enem čistem oddelku 3. razreda.

Na prvi šolski dan smo se učenci in učitelji pozdravili v jedilnici . Eva iz 7. razreda in Gašper iz 2. razreda sta s pesmijo Hej, september, dober dan! sporočila vsem nam, da  so počitnice minile in da bodo za njimi ostali lepi spomini. Maša in Nastja iz 3. razreda sta v recitaciji povedali, da si tudi hrošči želijo v čisto »pravo« šolo. Zaigrala je tudi harmonika. Matej iz 9. razreda je s poskočno pesmijo poskrbel, da je bil prvi šolski dan vesel za vse nas.

Še posebej smo bili na podružnični šoli veseli šestih prvošolcev. Prehod iz vrtca v šolo je velik korak, tako za učence kot za njihove starše. Toplo dobrodošlico jim je zaželel ravnatelj osnovne šole Gabrovka − Dole, g. Igor Hostnik. Učenci 2. in 3. razreda so se potrudili in jim s kratkim programom polepšali prvi šolski dan. Zaigrali so jim igrico o treh metuljih in zaplesali ljudski ples. Vsi so se veselili naslednjega dne. Želimo jim, da bodo tako radovedni in željni novega znanja vseh devet let.

Za varno pot v šolo je kar tri dni skrbel predstavnik Društva upokojencev Dole g. Martin Željko. V  imenu vseh učencev in učiteljev podružnice se mu iskreno zahvaljujemo.

Marjeta Mrhar

IMG_2439

(Skupno 240 obiskov, današnjih obiskov 1)