V Osnovni šoli Gabrovka – Dole smo tudi to leto izvedli že tradicionalno prireditev z jesensko tržnico, ki se je odvijala 16. novembra 2017. Namen le-te je dobrodelen, saj vsa zbrana sredstva namenimo šolskemu skladu, ki deluje v korist učencem ter našim najmlajšim, saj skrbi za finančno podporo osnovnega programa, tako vrtca kot tudi šole.

K sodelovanju smo povabili lokalne pridelovalce hrane, vse ostale krajane in seveda starše, da svoje pridelke, pekovske in ustvarjalne izdelke predstavijo širši javnosti. Povabilu sta se odzvali tudi Društvi podeželskih žena Gabrovka in Podeželskih žena in deklet Dole pri Litiji. Učenci so pod mentorstvom njihovih članic vkuhavali zelenjavo, marmelado in sok, izdelovali testenine in pekli piškote. Otroci so v celotnem procesu priprave hrane neizmerno uživali, si pridobili različne veščine  in kar je najbolj pomembno; prisostvovali so medgeneracijskemu sodelovanju in postali bogatejši za znanje in izkušnje starejših. Vsi nastali proizvodi so bili, skupaj z izdelki učencev in njihovih učiteljev ter staršev, na voljo obiskovalcem po končanem uvodnem delu prireditve, kjer so nastopali učenci matične in podružnične šole ter vsi oddelki vrtca, ki so pod vodstvom vzgojiteljic in učiteljic pripravili jesensko obarvan program.

Prireditev je uresničila svoj namen, vsem nastopajočim in obiskovalcem je pričarala nasmešek na obrazu in jih obdala s pozitivno energijo, saj je občutek, ko si pridobiš nova znanja, hkrati pa pomagaš sočloveku, neverjeten. S skupnimi močmi smo v korist šolskega sklada tako zbrali preko 2.000 €, za kar se vsem skupaj iskreno zahvaljujemo.

Predsednica UO Šolskega sklada

Jasmina Vodenik

(Skupno 281 obiskov, današnjih obiskov 1)