V mesecu februarju smo zaključili interesno dejavnost Kuharske delavnice. Dejavnost je potekala v dveh manjših skupinah. V letošnjem letu smo se lotili slanih in sladkih dobrot. Pri sladkih dobrotah smo uporabili recepte s svežim in suhim sadjem ter zelenjavo.

Novembra smo spekli pecivo, ki smo ga poimenovali razredni prijatelj. Pripravili smo petindvajset košaric za prodajo na jesenski tržnici.

Prav tako smo si pripravili jabolčni kompot in zelenjavno juho iz jesenskih pridelkov, ki smo jih potrebovali za opazovanje pri pouku spoznavanja okolja. Od sladkih dobrot smo izdelovali še korenčkove žepke, jabolčno pito in proseno kašo z jabolki.

Kuharskih delavnic z učenci ni brez krušnih izdelkov, zato smo se lotili tudi kvašenega testa. Izdelali smo žemljice, kajzerice in pletenice. Za zaključek letošnjih delavnic pa smo se lotili še peke mini pic z oblogo po svojem okusu.

Po vsaki delavnici smo se s pripravljeno dobroto pogostili. Nismo pozabili tudi na sošolce v podaljšanem bivanju. Imeli smo se lepo, kljub temu, da se je prikazala tudi kakšna majhna kapljica krvi, ko se je nožek preveč približal prstu.

 

Mentorica Lidija Jevšovar

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)