Učenci in učitelji smo v četrtek, 24. 12. 2020, zadnji dan pred počitnicami prihajajoče božično-novoletne praznike ter dan samostojnosti in enotnosti obeleželi z udeležbo na skupnem videokonferenčnem srečanju, kjer se nas je zbralo preko 150 udeležencev (na nekaterih povezavah so bili skupaj bratje in sestre).

Najprej nas je nagovoril ravnatelj OŠ Gabrovka-Dole g. Igor Hostnik, nato pa smo si ogledali posnetek mladinskega pevskega zbora OŠ Gabrovka-Dole pod mentorstvom ga. Anite Medvešek ter si ogledali predstavitev izdelka učiteljic, učenk in učencev OŠ Gabrovka ob 30. obletnici plebiscita za samostojno in neodvisno Republiko Slovenijo. Ogledali smo si še kratek izobraževalni film z nagovorom predsestnika Republike Slovenije, Boruta Pahorja, ki s televizijskimi posnetki iz tistega časa odlično osvetljuje dogodke v času plebiscita.

Dan smo zaključili z ogledom tople zgodbe o odraščanju in prijateljstvu, posnete po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino in je letošnji nominiranec za nagrada mladega filmskega občinstva Evropske filmske akademije 2020 – mladinskega filma Moj teden s Tess na RTV SLO 1.

Povezava do posnetka pevci MPZ Gabrovka – Dole: youtu.be/aNbpEU2pct8
Uživajte ob poslušanju 🙂

Povezava do posnetka OŠ Gabrovka-Dole ob 30. obletnici plebiscita za samostojno in neodvisno Republiko Slovenijo:

https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=S1KZxRaj44mZjiNeqe9ftRqe

ali

https://youtu.be/MQh6iKYOt-o

Vse vire, ki smo jih uporabili pri posnetku, smo navedli tu.

Kratek izobraževalni film z nagovorom predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja, ki s televizijskimi posnetki iz tistega časa odlično osvetljuje dogodke v času plebiscita:

https://www.zbralismopogum.si/plebiscit.html

 

Videokonferenčno srečanje smo zaključili z željo, da se čimprej spet srečamo v živo.

Učitelji in učenci OŠ Gabrovka-Dole

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)