Spoštovani!

Z veseljem vas obveščamo o dobrodelni akciji, ki jo bo kot svoj prvi večji projekt izvedla Fundacija Boštjana Bandlja. Fundacija je bila na pobudo g. Bandlja ustanovljena konec lanskega leta, vodila pa ga je preprosta želja – pomagati ljudem k boljšemu in polnejšemu življenju.

Za prvi dobrodelni projekt smo izbrali pomoč mladim staršem, in sicer z enkratnim plačilom enomesečne oskrbnine za vrtec v znesku, ki ga plačujejo starši. Gre za skupino ljudi, ki so v življenjskem obdobju, ko niso bistveno podprti z drugimi oblikami pomoči, obenem pa so posebej obremenjeni z visokimi življenjskimi stroški (osamosvojitev, najem ali nakup nepremičnine, plačilo vrtca ipd.) in na začetku karierne poti.

Osnovni podatki o akciji

·         Plačilo oskrbnine za vrtec za mesec oktober 2022 – znesek vključuje oskrbnino in prehrano, ne pa morebitnih drugih stroškov, kot na primer udeležba na taboru, interesne dejavnosti ipd.

·         Prijavijo se lahko slovenski državljani, ki so rojeni leta 1989 ali kasneje in je njihov otrok vključen v vrtec v Sloveniji

·         Predvidena sredstva za donacijo: 1,8 do 2 milijona evrov

·         Znesek oskrbnine za posameznega otroka bomo nakazili neposredno na bančne račune vrtcev

Razpis bo izvedla Fundacija – zbiranje prijav, obveščanje staršev, prijava na FURS itd. Prijava je mogoča izključno prek spletne strani www.fundacijabb.org/razpis, in sicer od 22. 9. do 20. 10. 2022.

Nakazilo donacij na bančne račune vrtcev

Donacije bodo starši, katerih vloga bo odobrena, prejeli v obliki nakazila neposredno na bančni račun vrtca. Za ta namen smo pripravili pooblastila, s katerimi starši pooblaščajo Fundacijo, da od vrtca, ki ga obiskuje njihov otrok, pridobijo podatek o višini zneska. Brez pooblastila starši ne bodo upravičeni do prejema donacije.

Način posredovanja podatkov o znesku oskrbnine

Fundacija bo vrtce na podlagi pooblastil staršev zaprosila, da ji posredujejo podatke za plačilo, in sicer za vse starše, katerih otroci so vključeni v posamezni vrtec in katerim je bila odobrena vloga za donacijo.

Da bi vrtce kar najmanj obremenili s posredovanjem podatkov, smo pripravili posebno spletno stran, na kateri se boste lahko prijavili z e-naslovom vrtca in tam preverili, za katere starše oziroma njihove otroke iz vašega vrtca je bila odobrena vloga in Fundaciji posredovali zneske za plačilo. V ločenem sporočilu vam bomo poslali podatke za dostop do spletne strani.

GDPR

Tukaj si lahko ogledate Splošne pogoje, ki jih morajo sprejeti starši, Politiko zasebnosti in Pogoje za vrtce.

Obvestilo za starše

Pripravili smo vabilo, s katerim želimo starše pozvati, da se prijavijo na razpis. Veseli bi bili, če bi lahko PDF dokument, ki ga najdete na tej povezavi, natisnili in obesili na oglasne deske v vrtcih, kjer se starši informirajo, oziroma objavili na vaših spletnih straneh.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za sodelovanje in se veselimo zadovoljnih staršev ob prejemu vsaj majhne pomoči pri njihovem družinskem proračunu.

Lep pozdrav,

Fundacija Boštjana Bandlja
Nina Bandelj, predsednica

 

 

 

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)