Tudi v šolskem letu 2022/2023 smo pričeli z dejavnostjo aktivnega prihoda v šolo v Evropskem tednu mobilnosti in jo nadaljevali v jesenskem in spomladanskem času. V tednu mobilnosti smo izvajali dejavnost jutranjega prihoda v šolo vsak dan na štirih progah na matični šoli v Gabrovki in na eni progi na podružnični šoli na  Dolah pri Litiji. V Gabrovki je bilo vključenih  od 38 do 55 učencev in 16 spremljevalcev, na Dolah pa od 38 do 44 učencev in 6 spremljevalcev.

Po zaključku ETM smo na matični šoli nadaljevali z jutranjo hojo v šolo na treh rednih progah do jesenskih počitnic. Z dejavnostjo smo nato nadaljevali spomladi, vsak petek na treh rednih progah: z Brezovega, iz Moravč, iz Tihaboja in občasno s Tlake.

Redno ali občasno se je v petkovo aktivno prihajanje v šolo vključevalo 39  učencev od 1. do 6. razreda, štirje predšolski otroci in 18 odraslih spremljevalcev.

Otroci in spremljevalci smo bili z aktivnostjo zadovoljni, želeli pa bi si še več udeležencev, učencev in odraslih. Lepo vabljeni v našo družbo v prihodnjem šolskem letu!

 

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)