V dveh tednih po jesenskih počitnicah smo tako na matični kot podružnični šoli izvedli tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda na temo Ustvarjalni in solidarni v sodelovanju z Društvom podeželskih žena Gabrovka in Društvom podeželskih žena in deklet Dole, na pomoč pa nam je priskočila tudi naša bivša učiteljica Metka Potočnik ter naša kuharica Natalija Brlogar. Tokrat je potekal dan dejavnosti po razredih na 4 različne dni.

S trudom svojih rok smo želeli izdelati izdelke, ki jih bomo lahko ponudili na tržnici lokalno pridelane hrane, kjer se bodo zbirali prispevki za šolski sklad.

Na tehniškem dnevu smo izdelovali rezance, ribano kašo, kuhali različne marmelade, izdelovali embalažo za piškote, pekli več vrst piškotov in peciva, vezli, vlagali mešano solato in rdečo peso, kuhali korenčkov sok, izdelovali gajbice …

Za pomoč pri izvedbi dni dejavnosti se najlepše zahvaljujemo kuharici Nataliji Brlogar, gospe Metki Potočnik ter vsem prostovoljkam (Helena Perko, Anica Kotar, Jelka Valenčič, Sonja Mejaš, Marjana Oblak, Ana Odlazek, Renata Brinovec) iz Društva podeželskih žena Gabrovka in Društva podeželskih žena in deklet Dole. Hvala za vas čas in prispevke v materialni obliki, predvsem pa za zgled in nauk, ki ste ga delile z nami.

Hvala tudi Ireni Bostič, ki je poskrbela za koordinacijo z dolskimi podeželskimi ženami in dekleti.

Nataša Zupančič

Nekaj utrinkov iz dni dejavnosti si lahko ogledati v spodnji fotogaleriji:

(Skupno 572 obiskov, današnjih obiskov 1)