Prireditvi ob dnevu žena in materinskem dnevu

V prvem pomladnem mesecu smo na obeh šolah s prireditvijo obeležili dan žena in materinski dan in namenili posebno pozornost mamam, ženam in dekletom.

V petek, 15. 3. 2024, so nam učenci PŠ Dole in otroci skupine Zmajčki iz vrtca PŠ Dole z recitacijami, plesom, zvoki harmonike in dramsko uprizoritvijo odlomka iz Cankarjeve Skodelice kave polepšali večer v Farnem domu na Dolah. Sledila je obilna pogostitev, ki so jo pripravili člani krajevne skupnosti Dole.

V petek, 21. 3. 2024, pa smo prireditev pripravili v dvorani OŠ Gabrovka. Otroci iz vrtca Čebelica in učenci OŠ Gabrovka so pripravili prijeten večer s pestrim in prisrčnim programom, polnim plesa in petja. Tokratna prireditev, z naslovom »30 let z roko v roki«, je bila v znamenju dolgoletnega delovanja Društva podeželskih žena Gabrovka in sodelovanja z Osnovno šolo Gabrovka – Dole. Članice so tudi tokrat pripravile bogato razstavo različnih domačih dobrot in ročnih izdelkov ter jih podarile kot dobitke za srečelov. Srečelov, ki je sledil po obeh prireditvah so pripravili člani Šolskega sklada, z izkupičkom pa obogatili šolski sklad.

Jana Celestina in Jasna Lepold Phillips

 

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)