V ponedeljek, 3. 6. 2019, sta nas v Gabrovki obiskali Liga, prostovoljka iz Latvije, in koordinatorica tujih prostovoljcev v MC Litija, Maša Soršak. Učencem obeh devetih razredov sta predstavili Evropsko prostovoljno službo (EVS) in lastne izkušnje s prostovoljstvom. Liga je po končanem študiju predšolske vzgoje začutila, da ji to delo ni pisano na kožo, zato se je odločila preizkusiti pri delu z drugo populacijo. Maša je pripovedovala o svoji prostovoljski izkušnji v Švici. Pridružil se jima je tudi naš letošnji prostovoljec David iz Španije.

Vsem trem je udeležba na prostovoljnem projektu prinesla veliko novih znanj, veščin in poznanstev ter jim pomagala odkriti, kaj si želijo početi v življenju, zato mladim vsekakor priporočajo udejstvovanje v projektih, ki jih ponuja Evropska prostovoljna služba.

Naši učenci si o EVS lahko preberejo na plakatih, ki sta jih Liga in Maša obesili na hodniku nasproti učilnice za matematiko. Preko spleta si lahko informacije pridobite na naslednjih portalih:

http://www.movit.si/

https://europa.eu/youreurope/citizens/education/volunteering/index_sl.htm

https://www.erasmusplus.org.uk/european-solidarity-corps

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)