Letna šola v naravi, v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič bo potekala od 19. do 23. 10. 2020. Zaradi možnosti organizacije šol v naravi, bi odpoved verjetno pomenila, da bi naslednjič lahko dobili termin šele v letu 2022. Mladinsko zdravilišče je ustanova, ki izvaja dejavnosti za otroke in zagotavlja ustrezne pogoje za dejavnost šole v naravi. Tudi novim razmeram, ki so nastale zaradi novega korona virusa so se prilagodili, tako da neprekinjeno opravljajo dejavnost od spomladi dalje.

Pri dogovarjanju za izvajanje šole v naravi so nam zagotovili, da izvajajo naslednje ukrepe:

  1. V zdravilišče na programe prihajajo samo zdravi otroci in učitelji. Na dan prihoda prinesejo s seboj podpisano izjavo.
  2. V zdravilišču se izvajajo vsi ukrepi, po navodilu NIJZ-ja.
  3. Profesionalna zdravstvena ekipa, ki jo vodi Breda Franetič Prunk, dr.med. spec. šol. med, poskrbi skladno s protokoli ob sumu na okužbo ali drugo bolezensko stanje.
  4. V zdravilišču veljajo strogi urniki za obroke ter za izvedbo dejavnosti na parkovnih površinah, ki meri 14 ha. Otroci jedo ob rezerviranih mizah, ki se pred in po obroku razkužijo. Vsaka skupina ima ves čas bivanja iste mize in nihče drug ne sedi za njimi. Uporaba športnih površin se izvaja po urniku in vsi rekviziti se skrbno razkužijo.
  1. V zdravilišču z največjo stopnjo odgovornosti skrbijo, da ostanejo zaposleni zdravi.
  2. V zdravilišču nimajo zunanjih gostov.

Informacije šol, ki so danes zaključile z bivanjem na isti lokaciji:

Ukrepi so pripravljeni tako, da se šole ne družijo, ampak so v svojem »mehurčku, vsaka zase«:

  • v ločeni namestitveni enoti, vsaka šola ima svoj mladinski dom in prostor za druženje za ves čas bivanja;
  • po urniku v jedilnici stalno v svoji označeni coni za prehranjevanje;
  • po urnikih v parkovnih in športnih površinah.

V primeru, da bi nastopile nove, dodatne okoliščine, zaradi katerih bi bilo potrebno odpovedati izvedbo šole v naravi, vas bomo takoj obvestili (preko SMS, kot za posredovanje današnjega mnenja, z elektronsko pošto ali vas bomo  poklicali). Upajmo , da ne bo nič takega.

Lep pozdrav

Igor Hostnik

(Skupno 437 obiskov, današnjih obiskov 1)