Spoštovani starši in učenci,
obveščamo vas, da je Vlada RS včeraj, v četrtek 11. 2. 2021 sprejela nov “Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih”. Od ponedeljka, 15. 2. 2021 bo vzgojno-izobraževalno delo za učence od 1. do vključno 9. razreda potekalo v prostorih šole. Pouk bo potekal v šoli po modelu B.

Pouk bo organiziran v skupinah – oddelkih, ki bodo predstavljali »mehurčke«. Dejavnosti obveznega in razširjenega programa se bodo izvajale znotraj istega oddelka, v istem prostoru. Oddelki ne bodo prehajali  iz prostora v prostor, v kolikor ne bo nujno potrebno (tehnika, računalnica, telovadnica, mansarda) . V primeru združevanja učencev različnih oddelkov bodo učenci uporabljali maske. Izvajale se bodo le tiste dejavnosti razširjenega programa, ki omogočajo upoštevanje priporočenih ukrepov. Nekatere dejavnosti razširjenega programa in obveznih izbirnih predmetov bomo izvajali na daljavo ali izmenično neposredno v razredu in na daljavo. Učitelji jih bodo o posebnostih organizacije pravočasno obvestili.

Tudi individualna in skupinska učna pomoč ter dodatna strokovna pomoč, za učenke/učence od 1. do vključno 9. razreda se bo izvajala v šoli ob upoštevanju vseh higienskih ukrepov.

Pouk bo potekal po urniku 2. polletja, z nekaterimi prilagoditvami zaradi upoštevanja ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z virusom Covid-19.

Veljaven urnik:

 

Prevozi bodo potekali po voznih redih.

Vozni redi:

Za učence bomo pripravljali vse obroke, kot ste jih naročili. Zaradi zagotavljanja preprečevanja širjenje okužb, bodo prilagojeni časi in prostori za uživanje posameznih obrokov. Učenci 1. triletja bodo malicali po razredih, učenci 2. in 3. termina pa v jedilnici ob različnih terminih. Kosilo bo potekalo v treh terminih (1. triletje ob 11:30, 2. triletje ob 12:15, 3. triletje in 6. razred ob 13:05). Med menjavo skupin bomo prostore čistili in razkuževali.

 

Roditeljski sestanki, govorilne ure in drugi stiki med učitelji in starši bodo še vedno potekali na daljavo. Za srečanja se boste dogovorili z razredniki in posameznimi učitelji.

Ves čas prisotnosti v šoli (vključno s prevozi) bo potrebno upoštevati higienska ukrepe in priporočila NIJZ.

Pripravili smo strnjana navodila in protokol, ki velja na zavodu (Protokol).

V šolo naj prihajajo samo zdravi učenci!

Upoštevati vse pogoje, ukrepe in priporočila, bo precejšen organizacijski zalogaj. Na vsak način moramo zagotoviti, da učenci pridejo v šolo čim kasneje in odidejo čim prej. Le tako je možno zmanjšati možnost in potrebo po mešanju in združevanju skupin otrok.

Prosimo vas, da spremljate spletne strani, preko katerih vas bomo sproti obveščali.

Veselimo se povratka učencev v šole.

Lep pozdrav

Igor Hostnik, ravnatelj

 

Povezave

(Skupno 590 obiskov, današnjih obiskov 1)