Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 19. 11. 2021, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Kot že vrsto let, Tradicionalni slovenski zajtrk vključuje živila: črn kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Ker je leto 2021 mednarodno leto sadja, je slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Naša šola se bo letos pridružila vseslovenski akciji priprave tradicionalnega slovenskega kosila s pripravo jedi iz kislega ali svežega zelja in repe.

Dan slovenske hrane je  namenjen skupnemu razmisleku o zdravem načinu prehranjevanja, poseganju po pridelkih iz naše bližine, ki so zaradi krajše dostavne poti polno zreli, bolj sveži in okusnejši ter ohranjanju prehranske dediščine. Obenem je to tudi zahvala domačim pridelovalcem in spodbuda, da vztrajajo z obdelovanjem kmetijskih površin.

 

(Skupno 258 obiskov, današnjih obiskov 1)