Debeli rtič, 25. 10. 2022

 

V šolo v naravi se nas je včeraj odpravilo 53 učencev in 6 učiteljev. Med vožnjo je vladalo prešerno razpoloženje. Slišali smo Odo radosti in nekaj domačih oz. že ponarodelih pesmi.

Na Ravbarkomandi smo pojedli malico; kar po špeditersko na parkirišču.

V Kopru smo se z avtobusom zapeljali po luki. Zgovoren vodič, sicer nekdanji žerjavist, je z nami delil veliko zanimivih podatkov: koliko kontejnerjev razloži oz. naloži posamezno dvigalo (kapaciteta manipulacije), da se jih uporablja tudi pri čiščenju alg s trupov ladij, kako so nekoč banane pripotovale v luko v grozdih, v katerih so se skrivale tudi strupene kače, da so nekoč imeli pokopališče banan, kakšen tovor potuje skozi luko (različne znamke avtomobilov, les iz Finske in Avstrije, živina za Arabske emirate …). Prijazno je odgovoril na vprašanja, ki smo mu jih zastavili.

Okoli poldneva smo v sobe odložili prtljago, odhiteli na kosilo, po kosilu pa je sledilo plavanje. Po plavanju je teknila malica. Do večerje smo pohajali med vinogradi po Debelem Rtiču. Skupina deklet je med počitkom našla štiriperesno deteljico.

Na spoznavnem večeru so se predstavili prebivalci posameznih sob. Na plakat, ki so ga nalepili na vrata, so zapisali svoja imena ter ime sobe: Ribice, Lovci na banane, Pet domačih, Četrti brlog, Šmekrji, Leteči pujsi, Šalabajzerji, Sussy Bananas, Oktobrčani, Baby Ducks in Neustrašnih 5. Pred izdelavo plakatov smo še ponovili pravila, ki veljajo v šoli v naravi in smo jih dožni upoštevati vsi, da bo naše bivanje tukaj čim prijetnejše.

Zvečer se je učiteljem bolj dremalo kot učencem, nekako pa smo do polnoči vsi utonili v spanec.

Danes nas je pričakal bogat zajtrk, po njem pa so učenci odhiteli v sobe, da jih pripravijo na ocenjevanje. Namreč, učiteljice bomo vsak dan ocenile sobe in pred odhodom domov nagradile najbolj vzorno urejene. V prilogi lahko vidite primer brezhibno postlanih postelj in koš z obremenilnimi dokazi.

Po dopoldanskem plavanju in malici se bomo lotili izdelave razglednic in glasbila nunalce.

 

 

 

 

(Skupno 521 obiskov, današnjih obiskov 1)