Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo letos že jubilejni, deseti po vrsti. Njegova izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna.

Glede na epidemiološke razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ne bo izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih, temveč bo pozornost namenjena ozaveščanju širše javnosti o pomenu rednega zajtrkovanja in lokalne samooskrbe s hrano. Več o tem si lahko preberete na strani projekta. Organizatorji projekta so pripravili tudi dva izobraževalna videa:

20. 11. 2020 zajtrka kot posebnega dodatnega oziroma samostojnega obroka za otroke šole in vrtca zaradi razmer ne bomo pripravljali. Ste pa vsi učenci, starši, učitelji in vzgojitelji vabljeni, da si na ta dan sami pripravite zajtrk z  živili, ki sestavljajo Tradicionalni slovenski zajtrk: kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Svoj zajtrk tudi fotografirajte ali narišite na plakat in pošljite na e-mail: maja.bahor@guest.arnes.si.

O  pomenu slovenske hrane so se učenci od 6. do 9. razredov že seznanili na naravoslovnem dnevu prehrana v torek, 10. 11. 2020. Na Dan slovenske hrane pa si bodo vsi učenci pripravili zajtrk in opravili naloge pri pouku na daljavo.

 

 

(Skupno 408 obiskov, današnjih obiskov 1)