PILOTNO E‐TESTIRANJA ZA UČENCE 6. IN 9. RAZREDA

V letošnjem letu bodo izvajani nacionalni preizkusi znanja. Najverjetneje bodo izvedeni na običajen način, v rednih rokih, v papirni obliki. Republiški izpitni center (RiC) hkrati pripravlja tudi možnost reševanje e‐testa v programu Assessment Master, ki bi ga učenci uporabljali v primeru, da bi se vrnili na šolanje na daljavo.

Določeni smo za sodelovanje pri izvedbi pilotnega e-testiranja. Namen je preveriti vzdržljivost sistema in preverjanje možnosti programskega okolja za množično uporabo. Namenjeno je tudi preverjanju nalog, seznanjanju učencev z načinom reševanja preizkusa in z različnimi tipi nalog. Preverjanje bo potekalo iz slovenščine, matematike in angleščine v enem preizkusu.

Preskusi ne bodo analizirani in spremljani. Tudi podatki o njih se ne bodo zbirali ali komerkoli posredovali. Isti dan, bo lahko učenec od doma poskušal reševati isto prazno nalogo še enkrat. Prijavil se bo z istimi podatki, kot se bo prijavil v šoli.

Čas izvedbe

  • 9. razred Gabrovka: ponedeljek, 22. 3., 4. in 5. ura.
  • 9. razred Dole: ponedeljek, 22. 3., 2. in 3. ura. Po urniku se zamenjata 1. in 3. ura.
  • 6. razred Gabrovka: sreda, 24. 3., predura in 1. ura. Učenci bi morali priti v šolo prej, tako da bi začeli reševati naloge ob 7.45.
  • 6. razred Dole: sreda, 24. 3., 4. in 5. ura.

Pilotno preskušanje bo potekalo v računalniških učilnicah.

Navodilo za reševanje e-testa: NavodilaResevanjeE-testaAM.pdf (ric.si)

Video navodila: https://www.youtube.com/watch?v=nPjbY_x4p8k

Ravnatelj: Igor Hostnik

(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 1)