Spoštovani.

Vlada je sprejela spremenjen Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, objavljen je v Uradnem listu Republike Slovenije. Od MIZŠ smo prejeli okrožnico v zvezi izvajanjem vzgojno-izobraževalnega dela v osnovnih šolah in vzgojno-varstvenega dela v vrtcih od 1. 4. do 9. 4. 2021. Okrožnico si lahko ogledate tukaj.

V času od od 1. 4. do 9. 4. 2021 bo potekal za vse razrede pouk na daljavo. Pouk bo potekal na način, ki smo ga uporabljali že do sedaj. Učenci so od učiteljev dobili potrebne usmeritve in navodila, tako da bodo lahko uspešno sodelovali pri dejavnosti. Ravno tako so učitelji od učencev pridobili dodatne informacije o težavah s tehnologijo za sodelovanje pri pouku na daljavo. Tistim, ki so izrazili potrebo, smo pripravili računalnike s pripravljeno programsko opremo. Kot v prejšnjih izvajanjih pouka na daljavo, lahko opremo po predhodnem dogovoru prevzamete v šoli.

Šola bo zaprta, na njej bodo potekala le najnujnejša dela okrog organizacije, priprave hrane in vzdrževanja. Na podlagi odloka lahko šola zagotavlja zgolj nujno varstvo za učence 1. triletja, za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in gasilskih enotah.

Učence bomo zgolj varovali in z njimi ne bomo izvajali pouka.  Istočasno bo namreč potekal pouk na daljavo.

Potrebo po nujnem varstvu boste starši sporočili z izpolnjenim obrazcem, upravičenost pa dokazali s predloženim potrdilom delodajalca (potrdila delodajalca (predloga obrazca, MIZŠ)).

Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel. številki 01/ 8971 242.

Lep pozdrav

Igor Hostnik, ravnatelj

 

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)