Spoštovani starši,

ravnatelji se zavedamo resnosti zdravstvenega položaja v državi, a hkrati razumemo tudi stisko otrok in staršev. Želimo si, da naši odnosi tudi v teh zelo zahtevnih časih za vse nas temeljijo na zaupanju. V šolah si bomo še naprej prizadevali za varno in spodbudno učno okolje z željo, da šole ostanejo odprte in da se otroci šolajo tam, kjer lahko znanje in veščine razvijajo ter krepijo na najboljši možen način – v učilnicah pod skrbnim mentorstvom učiteljev in v sodelovanju z drugimi zaposlenimi v šolah.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali SAMI ob prisotnosti osebe, ki jo določi ravnatelj). Torej, v ponedeljek, 15. 11. in v torek, 16. 11. ostaja vse kot je bilo v tem tednu, otroci se bodo v šoli prvič samotestirali v sredo, 17.11.2021.

Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo.

Učenci, ki samotestiranje s testi HAG za potrebe izvajanja VIZ programa ne bodo opravili v šoli, se bodo v skladu s sklepom ministrice izobraževali na daljavo.

Otroci se bodo v šoli samotestirali sami. Učitelji bodo prisotni in bodo ponovili navodila proizvajalca za uporabo testnega kompleta. Ker se bodo številni otroci s takšnim testom srečali prvič, je to zanje lahko stresno.

Zato vas prosimo, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU ter informacije na spletni strani NIJZ https://www.nijz.si/sl/samotestiranje. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti izvede sam in se z vašo pomočjo seznani s postopkom samotestiranja. Tako mu bo v šoli lažje, postopek mu ne bo tako tuj in bo hitreje prešel v navado.

Prosimo vas za razumevanje in potrpljenje. Nestrpnost, razdvojenost, včasih že tudi odkrita sovražnost, ki jo občasno videvamo na slovenskih ulicah, naj ostanejo zunaj šolskih prostorov.  Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju.

Želimo si, da nam s skupnimi močmi uspe. V upanju, da bomo s strpnostjo in sprejemanjem nastale situacije prispevali k temu, da ostanemo zdravi, vas lepo pozdravljamo.

 

Igor Hostnik, ravnatelj OŠ Gabrovka-Dole

Peter Strle, ravnatelj OŠ Litija

Tomaž Rozina, ravnatelj OŠ Šmartno pri Litiji

Damjan Štrus, OŠ Gradec

 

Izjava za starše pred samotestiranjem

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)