Spoštovani starši.

Kot smo vas že večkrat obveščali preko šolskih spletnih strani, je vlada v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021). S tem odlokom je določeno samotestiranje učencev v šoli trikrat tedensko od 17. 11. 2021 dalje. Za to, da se bo vaš otrok samotestiral v šoli, potrebujemo vaše soglasje (priloga).  V kolikor ne boste soglašali s samotestiranjem v šoli, bo od srede dalje do preklica zapovedan pouk na daljavo in ti učenci v sredo ne pridejo v šolo. Pouk na daljavo bomo lahko zagotavljali skladno s svojimi zmožnostmi. Glede na to, da bo celoten program potekal v šoli, bo drugačen, kot v času, ko je potekal celoten pouk na daljavo!

Test za samotestiranje morajo imeti učenci s sabo. Dobite ga brezplačno v lekarnah ob predložitvi otrokove zdravstvene kartice. O tem smo vas že obveščali.

Učencem ki izpolnjujejo PCT pogoj se v šoli ni potrebno samotestirati. Ker o tem, kdo med učenci je prebolel ali je bil cepljen nimamo podatkov, vas prosimo, da na izjavo dopišete ta podatek. Kot dokazilo naj imajo s seboj potrdilo, ki ga bodo pokazali namesto testiranja. Potrdilo naj imajo vedno pri sebi, tako da ga bodo po potrebi lahko pokazali ob morebitni kontroli izvajanja ukrepov s strani pooblaščenih odgovornih institucij.

Pri organizaciji samotestiranja in organizaciji pouka bomo spoštovali vašo odločitev na izjavi. Podpisano izjavo naj učenec vrne v šolo jutri 16. 11. 2021. Prosimo vas, da nam okrog tega ne pošiljate drugih dopisov in dokumentov. V primeru, da ne bomo dobili izjav oziroma bodo ravnanja drugačna od predvidenih, bomo o tem obveščali pristojen inšpektorat in MIZŠ.

 

Predviden potek  samotestiranja na šoli v sredo, 17. 11. 2021

  • Takoj ob prihodu v šolo se učenec najprej uredi v garderobi za pouk in odide v prostor, ki je določen za samotestiranje.
  • Učenci imajo svoje teste s seboj.
  • Ves čas od prihoda v šolo uporablja ustrezno masko. Za potrebo odvzema vzorca za samotestiranje si sprosti samo nos.
  • V prostoru je učitelj, ki samo nadzira in pomaga z navodili.
  • Učenec se obkljuka na seznamu, da je opravil samotestiranje.
  • Embalažo odložijo v za to namenjen koš.
  • Ob negativnem izvidu učenec odide k pouku.
  • Ob pozitivnem izvidu počaka na nadaljnja navodila učitelja.

GABROVKA

  • Učenci 1. triletja se testirajo v svoji učilnici ob prihajanju v šolo (jutranje varstvo).
  • Učenci 2. in 3. triletja se testirajo v učilnici za tehniko.

DOLE

  • Vsi učenci se testirajo v učilnici 1 (učilnica za GUM in LUM).

Učence dežurni učitelj usmerja v prostor za samotestiranje. Učence, ki bodo imeli pozitivni rezultat napoti v pisarno ravnatelja v Gabrovki in v pisarno na Dolah. Učenci bodo tam počakali na prihod staršev.

Potek samotestiranja v naslednjih dneh bo potekalo na enak način. Če bodo potrebne prilagoditve vas bomo obvestili.

V sredo, 17. 11. 2021 bomo izjemoma dovolili staršem najmlajših učencev, ki jih sicer sami pripeljete v šolo, da svojemu otroku pomagajo pri izvajanju samotestiranja. To bo možno samo do 7:15, ko s prevozom običajno pride večje število učencev. Za navodilo se obrnete na strokovno delavko ali delavca, ki bo prisostvovala samotestiranju.

Vsi si želimo, da bi lahko delali brez omejitev in dodatnih ukrepov. Za to, da se bomo rešili tega, moramo vsi narediti največ, kar zmoremo. Vsi skupaj moramo otrokom nuditi čim večjo podporo in varnost.

 

Ravnatelj: Igor Hostnik

 

Priloge:

Dopis staršem

Obrazec za soglasje

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)