Učenci višje stopnje so v sredo, 5. 4. 2023, sodelovali na območnem preverjanju znanja o dejavnostih Rdečega križa in nudenja prve pomoči ob nesreči na območju občine Litija in občine Šmartno pri Litiji. Sodelovale so ekipe iz OŠ Gradec, OŠ Litija, OŠ Šmartno in OŠ Gabrovka-Dole.

Na naši šoli so tekmovale kar tri ekipe. Vsako ekipo je sestavljalo sedem učencev.

V ponedeljek, 3. 4. 2023 so učenci pisali teoretični del preverjanja na šoli.

V sredo, 5. 4. 2023 so učenci posamezne ekipe, v avli občine Litija, oskrbeli poškodbo, vsi pa so prikazali temeljne postopke oživljanja z uporabo učnega defibrilatorja.

Učenci z matične šole so usvojili 5. in 6. mesto.

Največ točk je zbrala ekipa prve pomoči s PŠ Dole in se uvrstila na regijsko preverjanje znanja, ki bo 20. aprila 2023 v Trbovljah.

Ekipo s PŠ Dol so sestavljale: Nastja Logar, Hana Jesenšek, Maša Kožuh, Neža Bizjak, Maja Tomažič, Laura Medved in Neža Brinovec.

13. maja 2023 bo OZRK Litija organiziralo nagradni izlet na Debeli Rtič za vse učence, ki so sodelovali na območnem preverjanju. Tam si bodo ogledali državno tekmovanje v znanju iz prve pomoči.

Čestitke vsem učencem naše šole, saj so pokazali veliko teoretičnega in praktičnega znanja o nudenju prve pomoči ob nesreči.

Učiteljici: Maja Bahor in Marjeta Mrhar.

 

 

 

(Skupno 264 obiskov, današnjih obiskov 1)